Wederom drone gecrasht in Enschede

What goes up, must come down, en dat geldt ook voor drones. Dat drones kunnen crashen is weliswaar geen nieuws meer, maar dat er afgelopen weekend een drone is gecrasht op precies dezelfde plek als waar een week eerder een quadcopter ter aarde stortte is op zijn minst opmerkelijk te noemen.

De meest recente dronecrash vond afgelopen zondag om een uur of tien ’s avonds plaats. Het apparaat kwam neer op de Keppelerdijk. Volgens de Twentse krant Tubantia werd de drone door een voorbijganger gevonden waarna de politie de brokstukken meenam naar het bureau.

Vorige week werd op dezelfde plek een man uit Hengelo bijna geraakt door een vallende drone. De politie tast nog in het duister omtrent de vraag welke brokkenpiloot er achter deze tweede dronecrash zit.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier