DJI lanceert Tutorials videokanaal op YouTube

De handleidingen die dronemaker DJI meelevert met haar drones leveren vaak de nodige hoofdbrekens op- als ze überhaupt al gelezen worden. Het bedrijf heeft daarom een videokanaal gelanceerd op YouTube, met diverse instructievideo’s waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe je van start gaat met populaire drones als de Phantom 3 en Inspire 1.

DJI Tutorial video's

In computerkringen is de uitdrukking ‘RTFM’ – kort voor read the f…ing manual – meestal wel bekend. Veel mensen kopen geavanceerde hardware en verwachten vervolgens zonder ook maar één letter van de gebruiksinstructie gelezen te hebben meteen van start te kunnen gaan. Vaak met veel fouten, frustratie en vertraging tot gevolg. Met drones is het niet anders, alleen is het een beetje jammer dat een slechte voorbereiding kan leiden tot een crash of fly away met een schadepost van honderden euro’s tot gevolg.

Voor DJI voldoende aanleiding om haar heil te zoeken in informatieve video’s, die consumenten snel voorbereiden op het verantwoord vliegen met hun drone. Het DJI Tutorials channel bevat onder andere video’s waarin uitgelegd wordt hoe je je het beste kunt voorbereiden op je eerste vlucht van een Phantom 3 of hoe je de IMU kan kalibreren. Ook de Inspire 1 komt uitgebreid aan bod, met vliegtips en tips om het meeste uit de quadcopter te halen.

Alle video’s zijn ingesproken in het Engels, dus dat zal voor de meeste mensen geen probleem zijn. Ook als je al wat ervaring hebt opgedaan met het vliegen met een drone doe je er wellicht goed aan om eens te kijken naar een paar van de instructievideo’s. Je bent nooit te oud om iets te leren en wellicht kan één van de tips uit de video’s op een dag een kostbare crash voorkomen.

Bestel de Mavic Air direct bij DJI
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *