NieuwsPro

Finse Post doet proef met pakketbezorgende drone

Dat Amazon vergevorderde plannen heeft om pakketjes te gaan bezorgen met drones is algemeen bekend. Maar de Amerikaanse retailer is niet de enige met plannen in die richting. Ook in Finland wordt er inmiddels geëxperimenteerd met drone delivery, in dit geval door het nationale postbedrijf Posti.

Vandaag is het Finse postbedrijf begonnen met een vierdaagse proef, waarbij multirotors worden ingezet om post en pakketjes af te leveren in afgelegen gebieden. Het experiment vindt plaats in de buurt van Helsinki, en het gaat om een verbinding tussen het vaste land en een klein eilandje.

De pakjes die de quadcopter gaat afleveren betreffen bestellingen via Verkkokauppa, de grootste Finse online retailer. Volgens Posti is het voor het eerst dat er in Europa een drone wordt ingezet voor het bezorgen van pakketjes in bewoond gebied.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier