Productnieuws

DJI voegt autonome vliegfuncties toe aan Phantom 3

Tijdens de IFA die momenteel plaatsvindt in Berlijn heeft dronefabrikant DJI bekend gemaakt dat gebruikers van de Phantom 3 quadcopter binnenkort gebruik kunnen maken van geavanceerde functies als waypoint vliegen en follow me.

Tot nu toe moest de populaire Phantom 3 altijd manueel bediend worden, autonoom vliegen was er nog niet bij. Dit terwijl concurrenten als Yuneec en Xiro al lang drones leveren die bijvoorbeeld een voorgeprogrammeerde route kunnen afleggen of automatisch de bestuurder kunnen volgen als deze zich verplaatst.

Middels een firmware update komt dergelijke functionaliteit nu eindelijk dus ook naar het Phantom 3-platform. Naast waypoints vliegen en follow me komt er ook een point of interest-functie, waarbij de quadcopter automatisch een cirkelvormig traject aflegt rond een vast punt: ideaal om mooie videobeelden te maken van bijvoorbeeld een gebouw. 

De firmware update komt beschikbaar op 7 september. Gebruikers die hun drone willen updaten kunnen dan via de website van DJI het firmwarebestand downloaden en hun quadcopter voorzien van de nieuwe functies. Het is ook mogelijk om de firmware op te halen en te installeren via de DJI GO app.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier