Productnieuws

Cool: Millennium Falcon nu als speelgoeddrone te koop

In de aanloop van het verschijnen van Star Wars: The Force Awakens later dit jaar presenteert Disney vandaag een drone die het hart van menig Star Wars-fan sneller zal laten doen kloppen. Het model van de Millennium Falcon kan namelijk daadwerkelijk vliegen dankzij een ingebouwde quadcopter.

Het vliegende schaalmodel beschikt net als het ‘echte’ ruimteschip van Han Solo over de mogelijkheid om verticaal op te stijgen en te landen. Daarnaast beschikt de Falcon-drone over navigatieverlichting, waardoor je in de schemering nog eens extra indruk kunt maken op je vrienden. Het model is gemaakt van stevig piepschuim en de dronetechnologie is afkomstig van Air Hogs.

Naast de Millennium Falcon quadcopter komt Disney ook met een gemotoriseerde speelgoedversie van de X-Wing starfighter. Dat is echter niet een multirotor, maar maakt wel gebruik van propellers voor de aandrijving. Wat de Star Wars drones moeten gaan kosten is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier