BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

US Open opgeschrikt door neerstortende drone

Een tennismatch tussen Flavia Pennetta en Monica Niculescu is bruut verstoord door een drone die over het stadion vloog en vervolgens neerstortte. De US Open werd vervolgens stilgelegd zodat officials onderzoek konden doen. Het incident ging tennisster Pennetta niet in de koude kleren zitten: “Ik dacht dat het een bom was.”

Het incident vond plaats tegen het einde van de tweede ronde waarin Pennetta het opnam tegen Niculescu. De quadcopter, een Solo van fabrikant 3D Robotics, kwam van buiten het Louis Armstrong stadium aanvliegen. Boven het stadium ging er iets mis, waardoor het toestel op de tribune neerstortte. Gelukkig waren er geen toeschouwers in de directe omgeving aanwezig zodat er niemand gewond raakte.

Het aanwezige veiligheidspersoneel startte direct een onderzoek naar de crash. Na een korte onderbreking zetten de tennissters hun wedstrijd voort. Beide spelers waren echter zichtbaar uit vorm. “Ik zag vanuit een ooghoek dat de politie bezig was met onderzoek. Ik dacht echt dat het een bom was. Niet zo vreemd als je bedenkt wat er tegenwoordig in de wereld allemaal gebeurt”, verklaarde Pennetta achteraf.

https://www.youtube.com/watch?v=4oII7XOicv0

Discussie
Het incident zal ongetwijfeld leiden tot verdere discussie over het veilig gebruik van (hobby)drones. Ondanks campagnes als Know Before Your Fly gaat het regelmatig mis en worden er drones gesignaleerd nabij vliegvelden of boven plekken waar veel mensen samenkomen. Ook in de VS gaan er daarom stemmen op om het vliegen met drones verder aan banden te leggen, dit tot grote frustratie van partijen als DJI en 3D Robotics die juist pleiten voor niet al te strikte regels.

Het is overigens niet voor het eerst dat een sportwedstrijd wordt verstoord door een incident met een drone. April vorig jaar raakte een Australische triatlonatlete gewond toen een drone op haar hoofd neerstortte. De operator verklaarde later dat hij de controle over de drone kwijtraakte, waarna het toestel vanaf geringe hoogte richting de finish vloog en daar Raija Ogden verwondde.

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.