Video

Bijzondere dronebeelden uit de Stevenskerk in Nijmegen

Met een drone kun je niet alleen prachtige landschapsvideo’s maken, je kunt ook fantastische indoorbeelden maken. Dat bewijst ook deze video die met een Phantom 3 Professional is opgenomen in de Stevenskerk in Nijmegen.

In 1273 werd de Stevenskerk in gebruik genomen. In de loop der eeuwen werd de kerk enkele malen herbouwd en uitgebreid. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte de kerk zwaar beschadigd. Na de oorlog werd de kerk grondig gerestaureerd en werd in 1969 feestelijk heropend. De inventaris van de kerk – te weten kansel, grafmonument voor Catharina van Bourbon, doophek, herenbanken, kaarsenkronen, orgels en een aantal fresco’s – zijn uit de 16e, 17e en 18e eeuw.

Om het prachtige interieur van de kerk op video vast te leggen werd besloten om met een drone opnamen te maken. Dat vereist wel de nodige stuurmanskunst en beheersing over de drone, want vaak werkt de GPS niet bij indoor vliegen en blijft de drone dus niet automatisch op dezelfde plek hangen als de controls worden losgelaten. Het scheelt uiteraard wel dat er binnen geen sprake is van wind.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier