Gerucht

Uitgelekte afbeelding toont mogelijk handheld gimbal van DJI

Dronefabrikant DJI komt in navolging van concurrent Yuneec mogelijk met een handheld gimbal op de markt, die gebruikt kan worden om ook op de grond en uit de hand vloeiende videobeelden op te nemen. Een prototype van een dergelijke elektronisch gestabiliseerde handgreep werd al in 2014 getoond, maar sindsdien heeft DJI zich niet uitgelaten over een verschijningsdatum.

DJI handheld gimbal

Volgens de geruchtenmolen zou de handgrip mogelijk tegelijk met de nieuwe camera voor de Inspire 1 gelanceerd worden. Deze camera beschikt wellicht over een micro four thirds beeldsensor, die een hogere beeldkwaliteit en minder ruis zou bieden. Dit zou niet heel vreemd zijn aangezien DJI zich vorig jaar heeft aangesloten bij de micro four thirds alliance.

Een handgimbal kan uitkomst bieden bij het maken van video-opnamen vanaf de grond. Die kunnen dan net zo stabiel worden als dat je gewend bent van dronevideo’s. Concurrent Yuneec brengt al enige tijd de SteadyGrip op de markt, die in veel gevallen meegeleverd wordt met haar Q500-serie drones.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Uitgelekte afbeelding toont mogelijk handheld gimbal van DJI

  • Gemiste kans voor DJI als deze enkel voor de Inspire compatible is.
    Bij Yuneec wordt ie geleverd bij de Q500 serie, de concurrent van de Phantom.
    Juist in die prijsklasse zouden ze dan de strijd aan moeten gaan met extra’s want daar is de concurrentie het grootst.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier