ProProductnieuws

Nieuwe Canon-sensor biedt resolutie van 250 megapixels

Canon 250MP sensor

Echt specifiek drone-gerelateerd nieuws is het niet, maar toch is de aankondiging van Canons nieuwste sensor relevant voor professionele gebruikers van drones. De nieuwe aps-h sensor is namelijk in staat om foto’s te nemen met een resolutie van 19.580 x 12.600 pixels. Dat schept interessante perspectieven voor bedrijven die drones inzetten voor inspectiedoeleinden.

Bij de inspectie van infrastructuur vanuit de lucht is het van groot belang dat de foto’s een zo hoog mogelijke resolutie hebben. Hoe groter het oplossend vermogen, hoe meer details er waargenomen kunnen worden. Dat is met name voor de drone-sector interessant, want daardoor kan er hoger gevlogen worden, wat weer ten goede komt aan de veiligheid en kortere vliegtijden met zich meebrengt.

Volgens Canon kan de 250 megapixel sensor foto’s maken die zo gedetailleerd zijn dat de letters van een vliegtuig op 18 kilometer nog altijd te zien zijn. Er kunnen naast foto’s ook videobeelden opgenomen worden met de sensor, zij het met een zeer lage framerate.

Het spreekt voor zich dat de foto’s die gemaakt worden met de sensor flink wat ruimte in beslag nemen. Iedere foto beslaat in het RAW formaat zo’n 250 MB aan opslagruimte. Canon voorziet dat de sensor vooral gebruikt zal worden voor surveillance, misdaadpreventie en meetinstrumenten.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier