Mooie dronebeelden van de Gijs van Lennep Legend

Mensen die van rally’s en oude auto’s houden zijn vast wel bekend met de Gijs van Lennep Legend, een professioneel opgezette klassiekerrally die onder auspiciën van één van Nederlands meest bekende autocoureurs wordt georganiseerd. Tijdens de lustrumeditie van de rally, die eind augustus plaatsvond, werd een drone ingezet om prachtige beelden te maken van de race.

Gijs van Lennep heeft vele races op zijn naam staan, waaronder de Formule 1, de Targa Florio en de 24 uurs race van Le Mans, waarin hij zelfs twee maal zegevierde. Niet voor niets dus werd Gijs in 1999 uitgeroepen tot Beste Nederlandse Autocoureur van de 20e Eeuw. Mede vanwege zijn verdiensten voor de vaderlandse autosport besloot Kiwanis om Gijs van Lennep te vragen een professioneel opgezette oldtimerrally te organiseren en daaraan ook zijn naam te verbinden. Een verzoek waaraan Van Lennep graag voldeed, zeker gezien het feit dat de opbrengst naar een goed doel gaat.

Tijdens de afgelopen editie van de rally was een team van filmproductiebedrijf The Flying Dutchmen aanwezig om onder andere met een drone video-opnamen te maken. Er werd gebruik gemaakt van een DJI S900 met Panasonic GH4 4K. Voor de grondopnamen werden een Sony A7RII, GoPro Hero 4 Black en DJI Ronin M ingezet. Het prachtige resultaat kun je hieronder bekijken.

Bestel de Mavic Air direct bij DJI
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestel de Mavic Air bij DJI