MarktPro

Dronewatch introduceert bedrijvengids voor de drone-sector

Er zijn in Nederland en België steeds meer bedrijven die zich storten op de zich snel ontwikkelende markt voor drones en gerelateerde diensten. Denk aan (web)winkels en fotografen, maar ook aan filmbedrijven, opleidingscentra, magazines, et cetera. Er is echter nog geen centrale plek waar de gegevens van al deze bedrijven te vinden zijn. Dronewatch brengt hier verandering in met de introductie van een bedrijvengids voor de drone-sector.

De gids is bedoeld als hulpmiddel voor mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een bedrijf dat luchtfoto’s maakt, een freelance dronepiloot, of gewoon een winkel in de buurt die drones verkoopt. De gids is daartoe ingedeeld in handige categorieën. Er kan ook per provincie worden gezocht. Handig is de mogelijk om op een kaartje te zien waar de verschillende bedrijven gevestigd zijn.

Extra exposure
De bedrijven die in de gids zijn opgenomen profiteren mee van de bekendheid die Dronewatch inmiddels geniet. Sinds de start in 2014 is het aantal bezoekers van deze website flink gegroeid en inmiddels wordt Dronewatch.nl maandelijks bezocht door vele duizenden mensen uit België en Nederland. Een flink deel hiervan is mogelijk geïnteresseerd in de dienstverlening van de opgenomen bedrijven. Bedrijven kunnen nu profiteren van deze aandacht door zich aan te melden.

Dat een vermelding op Dronewatch kan leiden tot flink wat extra zichtbaarheid wordt bevestigd door Mark de Haan (Aeret). “Sinds we met Aeret op Dronewatch vermeld staan hebben we een flinke groei in bezoekersaantallen op onze website gezien. Een groei van 20%, enkele honderden bezoekers per maand extra, wat heeft geresulteerd in interessante leads en nieuwe klanten.”

Aanmelden of gegevens aanvullen
Bedrijven die nog niet in de gids zijn opgenomen kunnen zich tegen een kleine vergoeding eenvoudig zelf aanmelden. Bestaande vermeldingen kunnen van extra informatie worden voorzien door de betreffende bedrijfseigenaren, nadat deze hun vermelding geclaimd hebben. Een uitgebreide vermelding (voorbeeld 1voorbeeld 2) omvat naast het adres, telefoonnummer, website, bedrijfsomschrijving en links naar social media kanalen ook een logo en desgewenst extra afbeeldingen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier