Productnieuws

ProDrone Byrd: opvouwbare quadcopter met halfuur vliegtijd

ProDrone Byrd - ingeklapt

Nieuwkomer ProDrone Technology heeft tijdens IBC2015 in Amsterdam een interessante nieuwe serie quadcopters aangekondigd voor fotografen die graag met een wat zwaardere systeemcamera werken. De Byrd is een opvouwbare drone waarvan het topmodel een payload van ruim 2 kg kan vervoeren. Bijzonder is de lange vliegtijd: die zou maar liefst 29 minuten bedragen.

Drie uitvoeringen van de Byrd staan er op stapel: de Standard, Advanced en Premium. De Standard wordt geleverd met een 1080p hd camera. Optioneel kan de drone voorzien worden van een GoPro+gimbal. De Advanced wordt geleverd met een gimbal voor de GoPro, terwijl de Premium met een 4k-camera is uitgerust. Er komen voor dit model ook andere camera upgrades beschikbaar (waaronder infraroodcamera’s).

ProDrone Byrd

Moderne features
Zoals het een moderne drone betaamd beschikken de Byrds over GPS, de mogelijkheid om live hd beeld naar de ontvanger te streamen, en een indoor-positioning functie die vergelijkbaar is met die van de DJI Phantom 3 Professional en Advanced. Return to home, waypoint vliegen, point of interest, follow me en one button take off and landing maken ook deel uit van het pakket.

Daarnaast biedt de Byrd een twee-controller optie, waarbij de camera bediend kan worden door een tweede operator: een essentiële feature om complexere videomanoeuvres uit te halen. Ook is deze dual-remote setup geschikt voor trainingsdoeleinden. En dankzij screen sharing is het mogelijk om de first person view op twee andere smartphones of tablets te tonen: handig als er andere mensen (zoals een opdrachtgever) tijdens een klus moeten meekijken.

ProDrone Byrd duo-remote

Makkelijk te vervoeren, indrukwekkende payload
De Byrd valt vooraf op door het feit dat deze makkelijk opvouwbaar is, wat de quadcopter eenvoudig te vervoeren maakt. Verder is de indrukwekkende payload van zo’n 2 kg een belangrijke unique selling point: de meeste kleinere drones kunnen niet veel meer tillen dan het gewicht van een GoPro plus gimbal, met de Byrd kun je in theorie compactcamera’s en zelfs SLRs de lucht in krijgen, alhoewel er nog geen exacte informatie voorhanden is over wat er aan camera-apparatuur gebruikt kan worden.

De verkoopprijs voor het instapmodel zou rond de 800 dollar gaan bedragen, terwijl het meest uitgebreide topmodel rond de 3.000 moet kosten, afhankelijk van de configuratie. Precieze prijzen en beschikbaarheid worden bekend gemaakt in het laatste kwartaal van dit jaar. Via de website van ProDrone kun je aangeven dat je via email op de hoogte gehouden wil worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier