BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Grootste schip ter wereld in Rotterdam gefilmd door drone

Nog altijd is Rotterdam een havenstad van wereldformaat. Elk jaar wordt er zo’n 450 miljoen ton aan goederen overgeslagen en de haven wordt aangedaan door zo’n 30.000 zeeschepen per jaar. Van het grootste zeeschip ter wereld, dat momenteel in de haven ligt, werd een prachtige dronevideo gemaakt.

Met 382 meter lengte en 124 meter breedte is de Pioneering Spirit in oppervlakte gelijk aan 8 voetbalvelden. Al in 1987 werd het concept voor de supercatamaran gepresenteerd, maar het zou nog flink wat jaren duren voordat het schip in opdracht van het Zwitsers-Nederlandse offshorebedrijf Allseas gerealiseerd werd.

In januari van dit jaar kwam het schip al aan in Rotterdam, om daar verder afgebouwd te worden. Er ontstond enige vertraging maar het lijkt erop dat het schip binnenkort dan eindelijk het ruime sop kan kiezen. Onderstaande video is een hommage de Nederlandse pioniersmentaliteit die ten grondslag ligt aan het schip.

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.