Video

Grootste schip ter wereld in Rotterdam gefilmd door drone

Nog altijd is Rotterdam een havenstad van wereldformaat. Elk jaar wordt er zo’n 450 miljoen ton aan goederen overgeslagen en de haven wordt aangedaan door zo’n 30.000 zeeschepen per jaar. Van het grootste zeeschip ter wereld, dat momenteel in de haven ligt, werd een prachtige dronevideo gemaakt.

Met 382 meter lengte en 124 meter breedte is de Pioneering Spirit in oppervlakte gelijk aan 8 voetbalvelden. Al in 1987 werd het concept voor de supercatamaran gepresenteerd, maar het zou nog flink wat jaren duren voordat het schip in opdracht van het Zwitsers-Nederlandse offshorebedrijf Allseas gerealiseerd werd.

In januari van dit jaar kwam het schip al aan in Rotterdam, om daar verder afgebouwd te worden. Er ontstond enige vertraging maar het lijkt erop dat het schip binnenkort dan eindelijk het ruime sop kan kiezen. Onderstaande video is een hommage de Nederlandse pioniersmentaliteit die ten grondslag ligt aan het schip.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier