DroneDeploy stelt software om zelf kaarten te maken gratis beschikbaar

DroneDeploy app

Het Amerikaanse bedrijf DroneDeploy heeft aangekondigd dat het haar software waarmee drone-gebruikers zelf zeer gedetailleerde kaarten kunnen maken gratis beschikbaar maakt in 120 landen. Ook kunnen met de software eenvoudig 3D modellen van gebouwen of andere infrastructurele werken worden gemaakt.

De software wordt onder de naam Map Engine aangeboden als cloudoplossing. Gebruikers kunnen eenvoudig na een vlucht het beeldmateriaal van hun drone uploaden naar de applicatie. Binnen een paar minuten wordt er een kant en klare kaart afgeleverd. Het verwerken van een 3D model kan wat langer duren. De toepassing werkt met beelden van ieder type drone, dus zowel amateurs als professionals kunnen gebruik maken van Map Engine.

Volgens CEO Mike Winn maken honderden mensen over de hele wereld al dankbaar gebruik van de software. “In sectoren als de landbouw, mijnindustrie en industriële inspectie ziet men al hoe groot de potentie van commerciële dronetoepassingen is. Wij willen ervoor zorgen dat nog veel mensen toegang krijgen tot deze technologie.”

Via de Map Engine cloudoplossing kunnen foto’s met een geotag eenvoudig worden geupload voor verdere verwerking. Mensen die de software uit willen proberen kunnen zich hier inschrijven. Er is ook een betaversie van een bijbehorende flight planning app beschikbaar in de Google Play store. Deze app werkt momenteel alleen met de DJI Phantom 3 en Inspire 1. Een iOS-versie volgt later.

Facebook Campus — Powered by DroneDeploy
by DroneDeploy
on Sketchfab

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier