NieuwsPro

Canadese webshop wil in 2018 bestellingen gaan afleveren met drones

In navolging van Amazon heeft de Canadese webshop Shop.ca vergevorderde plannen om bestellingen te gaan afleveren met drones. Het bedrijf is daartoe een samenwerking aangegaan met Drone Delivery Canada. De UAVs moeten in 2018 de eerste pakketjes gaan afleveren.

Nu nog een no-go

Momenteel is pakketbezorging middels drones ook in Canada nog een no-go, aangezien de regelgeving nog niet voorziet in autonoom vliegende drones. De verwachting is echter dat hier over een paar jaar verandering in komt en dat betekent dat drone delivery daadwerkelijk binnen handbereik komt van retailers.

Prezieze details zijn nog niet bekend, maar naar verwachting zullen de drones als eerste worden ingezet om pakketjes af te leveren in afgelegen gebieden. Daarbij worden gps-gegevens van de koper gebruikt om de juiste afleverlocatie te bepalen. Ook is het denkbaar dat de drones in bevolkt gebied worden ingezet om levertijden van één uur of korter mogelijk te maken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier