Productnieuws

ScanCam-drone houdt de wacht over je huis

Zie je het voor je: een piepkleine cameradrone die in een soort brievenbus op standby staat en in actie komt als er een inbreker gesignaleerd wordt? Dat is de gedachte achter de ScanCam 200 van het Noorse bedrijf Scandicraft.

Het idee achter de drone is dat deze opstijgt zodra er ongewenste individuen worden waargenomen door sensoren die strategisch om je huis (of andere locatie) opgesteld zijn. In plaats van een hele batterij aan beveiligingscamera’s is er nog maar één vliegende camera nodig, die automatisch naar de juiste plek kan vliegen.

Normaal gesproken hangt het apparaat in een behuizing die sterk aan een brievenbus doet denken aan de lader. Zodra er onraad dreigt, opent de brievenbus zich en stijgt de quadcopter op om videobeelden te maken van de plek waar het niet pluis is. De beelden worden vervolgens live gestreamd naar de bewoner of een externe bewaker.

Het systeem werd een paar jaar geleden al ontwikkeld door het Noorse bedrijf Scandicraft. De bewakingsdrone werd daarna in winterse omstandigheden uitgetest door het Noorse leger. Of de ScanCam in productie wordt genomen is niet bekend.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier