Markt

Verkoopjedrone.nl: marktplaats voor tweedehands drones

Verkoopjedrone logoVoor wie op zoek is naar een drone, maar niet per se het nieuwste van het nieuwste hoeft te hebben, is het groeiende aanbod van tweedehands drones een interessant alternatief voor het kopen van een nieuwe drone. De nieuwe website verkoopjedrone.nl speelt hierop in door vraag en aanbod van gebruikte drones bij elkaar te brengen.

De site is een initiatief van Joeri Splinter en Wouter Vogels van de webwinkels JS Copter respectievelijk Quadcopter-shop.nl. Splinter licht toe: “De drone verkoop is in de afgelopen jaren explosief gestegen. Hiermee is ook het aanbod van tweedehands drones gegroeid. Er is naar onze mening geen specifieke site waar particulieren en bedrijven hun gebruikte of bijna nieuwe drone kunnen verkopen. Daar brengen we nu verandering in.”

Op de website kunnen particuliere gebruikers gratis een advertenties plaatsen voor hun tweedehands drone. In tegenstelling tot populaire tweedehandssites zoals Marktplaats is het mogelijk om het aanbod te doorzoeken op merk en type. Splinter verwacht dat het aanbod op de website snel zal groeien: “De verkoop van nieuwe drones is extreem gegroeid, wij verwachten dat hierdoor de tweedehands markt alleen maar groter zal worden.”

De initiatiefnemers willen de site onder de aandacht brengen van potentiële (ver)kopers via diverse marketingkanalen en sociale media zoals AdWords, Facebook en Twitter. “Verder zoeken we publiciteit van gespecialiseerde sites zoals Dronewatch. In een later stadium wellicht radio- en of tv-commercials.”

Op de vraag wat het businessmodel is achter de website antwoordt medeoprichter Vogels dat het plaatsen van advertenties door bedrijven mogelijk betaald gaat worden, alhoewel dit nu nog niet het geval is. Ook zien de oprichters kopers van tweedehands drones als interessante doelgroep voor hun online winkels. “Aangezien wij beiden een webshop hebben in dit genre, kunnen we de klanten eventueel ook voorzien van reserveonderdelen en service.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier