Duitse toeristen opgepakt na dronevlucht over Kremlin

Twee Duitse toeristen zijn gisteren door de Russische politie kort in hechtenis genomen nadat ze probeerden om met een drone over het Kremlin te vliegen. De twee mannen – een vader en zijn zoon – werden uiteindelijk met een boete heengezonden.

Volgens een vertegenwoordigster van de politie staat er op het overtreden van de luchtverkeersregels een boete van maximaal 5.000 roebels (ongeveer 70 euro). De Duitsers wilden met hun drone opnamen maken van de iconische torens van het Kremlin.

Wereldwijd zijn toeristische attracties geliefde vlieglocaties voor dronepiloten. In veel landen is het echter niet toegestaan om te vliegen boven stedelijk gebied of in de buurt van gebouwen. Regelmatig worden er dan ook boetes uitgedeeld aan mensen die het toch wagen om met hun drone op te stijgen nabij gevoelige locaties.

Niet voor het eerst
Het is overigens niet voor het eerst dat het Kremlin gefotografeerd wordt door een drone. Reisfotograaf Amos Chapple maakte eind november onderstaande prachtige foto met zijn drone. Chapple reist al jaren de hele wereld af om luchtfoto’s te maken van bekende steden en gebouwen. Meer foto’s en tips van zijn hand vind je in het boek Dronefotografie, dat afgelopen zomer verscheen.

Russia’s candy-cane capital.

Posted by Amos Chapple Photography on Wednesday, 5 November 2014

Bestel de Mavic Air direct bij DJI
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestel de Mavic Air bij DJI