ChristenUnie-SGP wil drones inzetten om wietplanten op te sporen

De Brabantse afdeling van de ChristenUnie-SGP heeft het idee geopperd om drones te gebruiken om wietplanten op te sporen in maisvelden. Vanuit de lucht zijn de illegale plantages makkelijk op te sporen.

De fractie baseert zich op een artikel eerder deze maand in Trouw. In Limburg zijn met een verkenningsvliegtuig 112 wietplantages opgespoord, vaak verscholen tussen maiskolven. In veel gevallen weten de boeren niet eens dat er wietplanten in hun maisvelden staan.

Christenunie-SGP heeft nu aan Gedeputeerde Staten gevraagd of de provincie drones kan gaan inzetten voor het opsporen van de wietplanten.

Graancirkel
Toeval of niet, een paar dagen geleden werd een cannabisvormige ‘graancirkel’ aangetroffen in een maisveld in de gemeente Oost Gelre. Volgens dronepiloot Collin Ernst, die de beelden maakte, heeft de eigenaar van het land geen idee hoe het logo in het veld is ontstaan.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier