GoPro-drone komt begin 2016 op de markt

Nick Woodman

Actioncam-fabrikant GoPro komt in de eerste helft van 2016 met haar drone op de markt. Dat bevestigde CEO Nick Woodman tijdens het tech-evenement Disrupt SF. “We onderscheiden ons op een manier die past bij GoPro”, zegt Woodman.

Wat de GoPro-drone voor specificaties meekrijgt is nog onbekend. Maar gezien de doelgroep van GoPro – outdoorliefhebbers en sporters – is het aannemelijk dat de drone makkelijk mee te nemen is en dat bedieningsgemak voorop staat, waarbij de focus ligt op het maken van actie-opnamen.

GoPro heeft veel ervaring met het maken van robuuste en kleine camera’s, waarmee zowel gefotografeerd als gefilmd kan worden. De nieuwste Hero 4 Session bijvoorbeeld meet slechts 4x4x4 cm, is waterdicht en kan bediend worden met slechts één knop. Toch is de kleine camera in staat om videobeelden in een resolutie van 2,7k te maken. Grote broer Hero 4 gaat zelfs tot 4k.

Daarnaast werkt GoPro hard aan een cloudoplossing die het maken van leuke filmpjes bijzonder eenvoudig moet maken. Het idee is dat een gebruiker zijn ruwe beelden upload, waarna de online software automatisch de highlights herkent en een spannende actievideo monteert, met muziek en al. De gebruiker kan het eindresultaat direct delen op sociale media.

Voet aan de grond houden
Het is niet vreemd dat GoPro inzet op de zich snel ontwikkelende markt voor cameradrones. De camera’s van het merk worden van oudsher door talloze dronepiloten gebruikt om luchtopnamen te maken. Steeds meer dronefabrikanten rusten hun drones echter uit met eigen camera’s, waardoor de behoefte aan losse GoPro’s afneemt. Door zelf met een drone te komen hoopt GoPro alsnog voet aan de grond te houden.

DJI Phantom met GoPro

De vraag is echter in hoeverre GoPro zich kan onderscheiden van het bestaande aanbod. Steeds meer cameradrones beschikken immers over functionaliteiten die interessant zijn voor sporters, zoals follow me en point of interest. Wellicht dat GoPro daarom inzet op de bovengenoemde cloudoplossing die het maken van korte actiefilmpjes – gebruik makend van videobeelden van zowel drone als GoPro’s op het lichaam – moet vergemakkelijken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier