BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Drone boven A20 zorgt bijna voor botsing

Phantom in de schemer

Een automobilist is gisteravond op de A20 ter hoogte van Schiedam bijna in botsing gekomen met een drone die vlak boven de weg hing. Door snel uit te wijken kon hij op het nippertje een ongeluk voorkomen.

“Ik reed net vanaf Vlaardingen op de snelweg toen ik rode en groene lampjes aan zag komen. Ik zag het ding van 50 tot 60 centimeter op me afkomen en kon net nog naar rechts uitwijken”, verklaarde de automobilist tegenover RTV Rijnmond.

De bestuurder in kwestie stopte zijn wagen en zag de dronepiloot even verderop op een parkeerplaats staan. De gealarmeerde politie was snel ter plaatse. De eigenaar van de drone is heengezonden met een bekeuring.

Verboden boven wegen te vliegen
Het is volgens de regeling modelvliegen verboden om met een drone boven (snel)wegen te vliegen, 30 km-wegen binnen de bebouwde kom en 60 km-gebieden buiten de bebouwde kom uitgezonderd.  Hoeveel afstand een dronepiloot van een weg moet houden wordt uit de regelgeving echter niet duidelijk.

Aangezien lang niet iedereen op de hoogte is van de regelgeving aangaande het hobbymatig vliegen met drones is Dronewatch vandaag gestart met de campagne ‘Vlieg je drone veilig‘. Hopelijk behoren dit soort incidenten hierdoor spoedig tot het verleden.

DroneLand ROC-light

One Response

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.