Video

Vervolg op ‘De Nieuwe Wildernis’ bevat wederom spectaculaire dronebeelden

Het was de meest succesvolle Nederlandse natuurdocumentaire aller tijden: De Nieuwe Wildernis, een bioscoopfilm over de vier jaargetijden in het jonge natuurgebied de Oostvaardersplassen in Flevoland. De film bevatte enkele indrukwekkende filmopnamen gemaakt met een drone. Ook voor het vervolg, Holland, natuur in de delta, werd een drone ingezet.

De nieuwe film gaat over het Nederlandse zee- en rivierengebied. Maar liefst vijftien camerateams maakten gedurende een kleine 2 jaar opnamen in oerreservaat De Blauwe Kamer, aan de noordelijke oever van de Nederrijn tussen de plaatsen Rhenen en Wageningen. Er werd ook gefilmd in de Biesbosch en het natuurgebied Het Schuitwater in Noord-Limburg.

Voor het maken van de luchtopnamen werd gebruik gemaakt van de diensten van het bedrijf Omniworkx. Dit bedrijf maakt niet alleen gebruik van drones voor het maken van filmbeelden, maar zet haar UAVs ook in voor het uitvoeren van inspecties.

Hieronder vind je een voorproefje van de nieuwe documentaire. De film draait vanaf vandaag in 148 bioscopen door het hele land.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Vervolg op ‘De Nieuwe Wildernis’ bevat wederom spectaculaire dronebeelden

 • Niet om het een of ander. Zeer mooie beelden maar Staatsbosbeheer loopt altijd met grote mond te roepen vsn Drones, verstoring, je mag niet vliegen, artikel 10 flora en fauna wet enzovoort.
  Maar zij krijgen wel toestemming. Is het dan ineens geen verstoring?
  Commercie (geld verdienen) gaat dan ineens voor verstoring.
  Is dus weer kijken met 2 petten…

  Gr Marcel

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Een beetje meten met twee maten is het wel. Maar reken maar dat commercieel drone vliegen in het broedseizoen of tijdens de vogeltrek ook niet is toegestaan. Het gaat Staatsbosbeheer erom dat niet iedereen zomaar z’n gang gaat in de nationale parken. Als je toestemming vraagt (ook als amateur) dan kun je meestal wel een heel eind komen.

   Beantwoorden
 • Ik heb er ook geen problemen mee dat ze het op bepaalde momenten verbieden ivm verstoring. Zoals op dit moment hier tijdens de bronst.
  Regels zijn er niet voor niets maar naar mijn idee slaan ze wel door.
  Als voorbeeld. Ik vlieg vaak op kootwijkerzand. Een grote zandvlakte. Niets bijzonders en nu is het ineens verboden. Maar adgelopen mei mocht de scouting daar wel feest vieren en met terreinwagens door zand crossen. Wat is dan een grotere verstoring?
  Ze weten niet hoe ze met de opkomst van drones om moeten gaan dus beroepen ze zich direct op artikel 10. Verstoring maar andere zaken die ook heel verstorend zijn maar waar ze geld mee kunnen verdienen is dan ineens geen artikel 10 verhaal.
  Dat irriteerd me.
  Wel denk ik als je gewoon netjes en beleefd blijft je veel problemen voorkomt.
  Heb er zelf nog niet mee van doen gehad gelukkig. En mochten ze me sommeren om te stoppen zal ik dat ook doen.
  Maar soms is het wel een beetje machtsvertoon vind ik terwijl er niet echt iets aan de hand is als ik sommige verhalen lees over aanhoudingen.
  Gr Marcel

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier