Canadese verkiezingsdrone zorgt voor ophef

Een drone met daaraan een vaandel met reclame voor een politicus heeft tot veel discussie geleid in de Canadese stad Tillicum. Het onbemande luchtvaartuig vloog namelijk boven de Trans-Canada Highway, een drukbereden snelweg die de oostkust van het land verbindt met de andere kant van het continent.

De drone werd volgens het campagneteam van de politica Shari Lukens door een gecertificeerde piloot bestuurd en zijn er geen regels overtreden. Een lokale politieman denkt echter anders over de stunt. “Het getuigt niet echt van veel besef van veiligheid door met een drone boven een drukke snelweg te gaan vliegen.”

Er is geen bekeuring uitgeschreven, aangezien de regelgeving volgens de politieman niet voldoende duidelijk is. “Maar de volgende keer kunnen ze beter boven een open veld gaan vliegen”, voegde de agent er nog aan toe.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier