BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Canadese verkiezingsdrone zorgt voor ophef

Een drone met daaraan een vaandel met reclame voor een politicus heeft tot veel discussie geleid in de Canadese stad Tillicum. Het onbemande luchtvaartuig vloog namelijk boven de Trans-Canada Highway, een drukbereden snelweg die de oostkust van het land verbindt met de andere kant van het continent.

De drone werd volgens het campagneteam van de politica Shari Lukens door een gecertificeerde piloot bestuurd en zijn er geen regels overtreden. Een lokale politieman denkt echter anders over de stunt. “Het getuigt niet echt van veel besef van veiligheid door met een drone boven een drukke snelweg te gaan vliegen.”

Er is geen bekeuring uitgeschreven, aangezien de regelgeving volgens de politieman niet voldoende duidelijk is. “Maar de volgende keer kunnen ze beter boven een open veld gaan vliegen”, voegde de agent er nog aan toe.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.