Compilatievideo: animals vs. drones

Op de Amerikaanse nieuwssite Digg is een video verschenen die momenteel veel bekijks trekt. Het betreft een compilatievideo ‘Animals Attacking Drones’ waarin te zien is dat drones meestal het onderspit delven als ze geconfronteerd worden met geïrriteerde dieren.

Sowieso is het niet een heel goed idee om te vliegen in de buurt van onder andere honden, katten en vogels, aangezien de beesten onvoorspelbaar kunnen reageren op een drone en ineens flink kunnen uithalen. Met als gevolg een paar honderd euro schade, of erger nog, een flink verwond dier.

Mocht je nog niet overtuigd zijn, kijk dan even naar de talrijke aanvaringen tussen drones en dieren in onderstaand filmpje. En houd in het vervolg (huis)dieren op gepaste afstand van je drone.

https://www.youtube.com/watch?t=4&v=9F8sPBsR9Lo

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier