Nieuws

Vlieg veilig-campagne goed ontvangen door media en drone-sector

Vlieg je drone veilig krantenartikelDe campagne ‘Vlieg je drone veilig‘ die donderdag van start ging is goed ontvangen door de media en diverse partijen uit de luchtvaart en de drone-sector, waaronder DARPAS, NLR en de KNVvL. Een aantal (web)winkels heeft gehoor gegeven aan de oproep om een banner te plaatsen en ook het ministerie juicht het initiatief toe.

Op donderdag zelf werd het nieuwsbericht al snel opgepikt door onder andere luchtvaartnieuws.nl en Radio 538, in de vorm van een uitgebreid interview in de Coen en Sander Show. Daarnaast besteedden een aantal regionale kranten aandacht aan de campagne, waaronder het Dagblad van het Noorden en de Gooi- en Eemlander.

Vanuit de sector werd er ook positief gereageerd op de campagne. Onder de supporters bevinden zich de Dutch Association for Remotely Piloted Aircraft Systems (DARPAS), het Nederland Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) en de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL). Ook een vertegenwoordiger van het ministerie onderschrijft het belang van de campagne: “Vanuit de overheid juichen we toe dat de sector de boodschap van veilig vliegen met drones ondersteunt.”

Inmiddels zijn er diverse verkopers van drones die de campagne actief promoten. Zo plaatste Dronespecialist een prominente banner op haar homepage, JS Copter heeft de banner opgenomen in bestelbevestigingen aan klanten en Dronewinkel.eu stopt zelfs de Vlieg je drone veilig-flyer in iedere doos die de deur uitgaat.

Uit de hoek van de zweefvliegers kwam tenslotte nog het verzoek om ook zweefvliegvelden op te nemen in de kaart met no fly-zones. Daar is snel actie op ondernomen door de maker van de kaart, en deze toont nu ook de kleinere vliegvelden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier