BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Zo kun je toch luchtfoto’s maken boven aaneengesloten bebouwing

Het is een grote frustratie van dronepiloten: het feit dat je niet boven aaneengesloten bebouwing mag vliegen. Begrijpelijk, want je moet er niet aan denken dat een drone van een kilo of wat uit de lucht komt vallen en iemand raakt of een auto of huis beschadigt. Maar jammer is het wel, want je kunt boven de bebouwde kom heel leuke luchtfoto’s en videobeelden maken. Dat bewijst Drone Alone met onderstaande video.

De ‘drone’ van Drone Alone heet Mario, en werkt niet op batterijen. Je moet er wel af en toe voer in stoppen. Mario is namelijk een postduif, die werd uitgerust met een kleine camera. Daardoor was Drone Alone in staat om – geheel in de lijn met de wet – toch luchtfoto’s te maken vanaf dronehoogte. “Geen regels, geen lege batterij, geen beperkingen.”

Heel stabiel zijn de beelden helaas niet. “Geen gimbal, dat is dan weer jammer.” Maar door wat stills uit de videobeelden te destilleren krijg je toch nog heel aardige luchtfoto’s, van Dordrecht in dit geval.

#DroneDuifMario is overigens niet de eerste duif die luchtbeelden maakt: duiffotografie werd al in 1907 bedacht door de Duitse apotheker Julius Neubronner. Zijn uitvinding werd een jaar later gepatenteerd en tijdens de eerste wereldoorlog werd er dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheden van luchtfotografie door duiven.

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.