Nieuws

Air-Share opent haar deuren voor testgebruikers

Air-Share figuurOnlangs besteedden we aandacht aan Air-Share, een platform waar amateur dronepiloten zichzelf en hun drone vrijwillig kunnen laten registreren. Ook is het mogelijk om geplande vluchten aan te melden. Dit om serieuze hobby-vliegers een platform te bieden waar ze zich kunnen verenigen. Inmiddels is een betaversie van de site live gegaan en kunnen gebruikers een account aanmaken.

Uit de aankondigingsmail van Air-Share:

“Vanaf vandaag is het mogelijk om jezelf, je drones en vluchten te registreren op dit platform. Om niet in de afwachtende houding te gaan zitten hebben wij besloten om, in samenwerking met gelijkgestemden, een platform op te zetten, waarbij we de amateur-piloten de mogelijkheid bieden zichzelf te laten zien. Zo geven we met zijn allen aan dat het overgrote deel van de amateurs goed op de hoogte is van de regels en dat we graag openheid van zaken geven.”

Het doel van Air-Share is om een serieuze gesprekspartner te worden voor het ministerie van infrastructuur en milieu, door aan te tonen dat serieuze hobby-piloten hun eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen, een zelfregulerend platform op kunnen zetten en kennis kunnen uitwisselen omtrent de regelgeving.

De huidige versie van de website voorziet in de volgende mogelijkheden:

  • Registreren van gebruikers/piloten;
  • Registreren van drone(s) (ook zelfbouw);
  • Controleren en registreren van vluchten;
  • Het terugkijken van vluchten en bijhouden van flight-log;
  • Het opgeven van een verloren of gestolen toestel;
  • Het inzien van regelgeving, kaart met CTR en no fly zones.

In de toekomst moeten daar de volgende functies en uitbreidingen bij komen:

  • Het aanbieden van een collectieve verzekering voor aansprakelijkheid;
  • Het aanbieden van cursussen via onze relaties;
  • Het automatisch screenen van de vluchtlocatie met de CTR/ATZ gebieden.

Heb je interesse om mee te doen, dan kun je je via deze link registreren.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier