Nieuws

Feedback gevraagd: Dutch Drone TV

Dutch Drone TV

Drones: je leest er steeds vaker over in de kranten en ook op tv komt het fenomeen regelmatig voorbij. Hoog tijd dus voor een tv-programma over het onderwerp, waarin je elke week wordt bijgepraat over de laatste trends en ontwikkelingen. Dat is de insteek van Dutch Drone TV.

Dutch Drone TV is een initiatief van Parcival Hofland, ook wel bekend van de Dutch Drone Academy. Het idee is om een wekelijkse uitzending te verzorgen waarin het laatste drone-nieuws de revue passeert: mooie filmpjes, technische ontwikkelingen, nuttige toepassingen, maar ook minder positief nieuws, zoals incidenten waarbij drones betrokken zijn. Vast onderdeel van de show is een update verzorgd door Wiebe de Jager van Dronewatch.

Het format is reeds toegestuurd aan een aantal producenten. Hieronder kun je een korte teaservideo bekijken. Wie er uiteindelijk meedoen aan het programma, wat de inhoud wordt en wanneer het verschijnt is allemaal nog niet bekend. De initiatiefnemer wil wel graag alvast feedback horen van potentiële kijkers, dus als je vragen of opmerkingen hebt, laat het weten via Facebook!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Feedback gevraagd: Dutch Drone TV

  • Het idee is prima maar voor mij meer als item in een uitzending dan als uur lang programma. Wat voor de een vis tv is is voor de ander drone tv. Vraag je af hoe het voor jou als niet visser is om naar vis tv te kijken. Een producent vinden zal geen probleem zijn maar welke zender heeft belangstelling en hoe ga je de productie financieren., het zal gauw 10-20k per aflevering zijn en zoveel sponsoren ga je denk ik nergens vinden. Als je die wel vindt moet je weer oppassen dat het geen hele lange commercial wordt. Wat wordt je doelgroep en welk timeslot krijg je voor uitzending. Zondagmiddag van 13.00 tot 14.00 is lekker goedkoop maar niemand kijkt. Voor mij is dit te traag gemonteerd, teveel aankondigingen voor de volgende aflevering, presentator moet minimaal beter gecoached worden maar ik denk zelfs beter gecast worden. Het klinkt negatief maar toch wil ik jullie adviseren door te gaan om te kijken hoe je het wel op tv kan krijgen, maar hou rekening met teleurstellingen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier