Dronerace door verlaten gebouw levert waanzinnige FPV-video op

Al ruim een miljoen views heeft dronepiloot Charpu op zijn YouTubefilmpje ‘Left behind’. En terecht, want als je de beelden bekijkt heb je het idee in een bloedstrollende achtervolgingsscene van een sciencefictionfilm beland te zijn. Maar dan in het echt, hier op aarde, met als decor een verlaten kantoorgebouw.

First person view (FPV)-racing neemt wereldwijd snel aan populariteit toe. Voor sommigen zit de lol hem in het racen tegen andere dronepiloten, terwijl racers als Charpu meer voldoening halen uit het vliegen door lastige parcours – zoals een gebouw dat rijp is voor de sloop – en het uithalen van stunts als loops en rolls.

Het racen vraagt naast opperste concentratie van de piloot uiteraard ook een snelle en wendbare quadcopter, die middels een live videostream beelden van de frontcamera doorgeeft aan de videobril van de piloot. Dat hierdoor duizelingwekkende snelheden en ongelooflijke manoeuvres uitgehaald kunnen worden bewijst onderstaande video.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier