Sf-serie ‘Life After Gravity’ in zijn geheel met drones gefilmd

Volgende week gaat op YouTube de sciencefictionserie ‘Life After Gravity‘ van start, die in zijn geheel is gefilmd met Solo drones van 3D Robotics. De makers willen met de serie aantonen dat drones een perfect gereedschap zijn voor het visueel vertellen van verhalen. Aan de opnamen deden Solo-gebruikers van over de hele wereld mee.

Volgens dronefabrikant 3D Robotics is de Solo quadcopter meer dan zomaar een apparaat waar je coole shots mee kunt maken: het is een eenvoudig te gebruiken storytelling tool die in een rugzak past. Doordat de drone is uitgerust met een intelligente vluchtcomputer zijn cameramoves mogelijk die filmopnamen extra impact bezorgen.

De beelden zelf werden opgenomen met GoPro camera’s, waar het ontwerp van de Solo voor geoptimaliseerd werd. Dankzij vliegprogramma’s als Cable Cam en Point of Interest kunnen met de GoPro intrigerende videobeelden gemaakt worden, waarbij je als kijker extra in de shots wordt getrokken.

“We willen met de videoserie laten zien dat de enige apparatuur die je nodig hebt om een mooi verhaal te vertellen een Solo drone is, wat extra batterijen, een GoPro en software om video’s mee te bewerken. En je fantasie natuurlijk.”

Hieronder kun je alvast een trailer van de videoserie bekijken. Elke week zal er een nieuw deel in de serie verschijnen, samen met een blog waarin een kijkje achter de schermen wordt gegeven.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier