Productnieuws

Dronemaker DJI kondigt donderdag waarschijnlijk handheld gimbal aan

De marketingmachine van DJI draait weer op volle toeren. Donderdag 8 oktober wordt er weer een nieuw product aangekondigd, en dat zullen we weten ook. Het bedrijf heeft een geheimzinnige teaservideo online gezet, die lijkt te hinten op de aankondiging van een handheld gimbal voor de Inspire camera. Maar het zou ook om een nieuwe Ronin kunnen gaan.

In de ‘Redefining Creativity’ video zijn voor de verandering eens geen dronebeelden te zien. Een nieuwe drone is derhalve niet echt waarschijnlijk. De videobeelden zijn allemaal vanaf de grond gemaakt, wat een sterke aanwijzing is dat de eerder aangekondigde handheld gimbal voor de Inspire 1-camera er dan echt lijkt te komen.

Zo’n gimbal zou een mooie aanvulling zijn op de productlijn van DJI, waardoor je ook vanuit de hand stabiele video-opnamen kunt maken. Bovendien kan DJI niet achterblijven op concurrent Yuneec, die bij haar Q500 4K standaard al een handheld gimbal – de zogenaamde SteadyGrip – meelevert.

Het zou ook nog kunnen zijn dat DJI met een opvolger van de huidige Ronin – het cameraharnas met elektronische stabilisatie – komt, alhoewel dat minder waarschijnlijk is: dit voorjaar nog kwam DJI met de Ronin-M stabilizer, die een gewicht van slechts 2,3 kg enthousiast werd ontvangen door filmmakers.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier