BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Frankrijk gaat drones inzetten om verkeersovertredingen vast te leggen

In de strijd tegen verkeersongevallen gaat de Franse verkeerspolitie een wel heel bijzonder middel inzetten om overtreders te bekeuren. Het comité voor verkeersveiligheid wil namelijk drones in gaan zetten die vanuit de lucht verkeersovertredingen moeten gaan vastleggen, zo meldt Express.be.

De inzet van drones maakt deel uit van een lange lijst van voorgestelde maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het idee is dat drones vanuit de lucht de minimumafstand tussen twee voertuigen kunnen monitoren, evenals het overschrijden van een doorgetrokken lijn. Zelfs het rijden zonder veiligheidsgordel zou door de drones vastgesteld kunnen worden.

Het idee is dat de camerabeelden van de verkeersdrones live worden doorgegeven aan patrouillerende agenten, die dan snel in kunnen grijpen zodra er een overtreding wordt geconstateerd. Als gevolg van het strengere toezicht zouden er in 2020 jaarlijks minder dan 2.000 mensen moeten komen te overlijden in het verkeer. Vorig jaar was dat aantal nog 3.384.

Een vertegenwoordiger van het Franse comité zegt het volgende over de voorgestelde maatregel: “Sommige Amerikaanse staten doen op vlak van de verkeersveiligheid reeds een beroep op drones. We gaan snel een werkgroep opzetten opdat we dat ook kunnen doen. Indien automobilisten weten dat ze voortdurend in het oog gehouden kunnen worden zullen ze meer respect voor de verkeersregels tonen.”

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.