ProProductnieuws

Easy Drone XL Pro kan drie kwartier in de lucht blijven

Easy Drone XL Pro

Eén van de eerste dingen waar je kritisch naar kijkt als je een drone gaat kopen is de maximale vliegtijd op één acculading. Want hoe langer je drone in de lucht kan blijven, hoe meer tijd je kunt nemen om mooie foto’s te maken of om meerdere takes te maken als je een video wilt opnemen. De makers van de Easy Drone XL Pro beloven dat hun drone drie keer zo lang in de lucht te kan blijven als andere quadcopters.

De XL Pro is een product van het Amerikaanse bedrijf Easy Arial, dat momenteel via Kickstarter geld ophaalt voor de ontwikkeling van de quadcopter. Helemaal vanaf scratch begint het team niet: een prototype haalt al vliegtijden van 45 minuten met gebruik van een 8.000 mAh Li-ion accu. Indien gebruik wordt gemaakt van een 10.000 mAh accu komen zelf vliegtijden van 55 minuten binnen handbereik.

Die indrukwekkende vliegtijd gaat weliswaar omlaag naar zo’n drie kwartier als de drone wordt uitgerust met een GoPro camera plus bijbehorende gimbal. Maar dat is nog altijd bijzonder lang, vooral als je bedenkt dat de meeste quadcopters slechts zo’n 15-20 minuten in de lucht kunnen blijven. In totaal kan de drone een payload van zo’n 1,4 kg vervoeren.

Easy Drone XL Pro - gedemonteerd

Demontabel
Echt klein is de XL Pro niet te noemen: het toestel heeft een spanwijdte van 700 mm (motor-motor). Voor het idee: dat is twee keer zo groot als de DJI Phantom. Maar in gedemonteerde toestand kan de quadcopter eenvoudig in een backback worden vervoerd.

Wie interesse heeft in de Easy Drone XL Pro kan via Kickstarter intekenen op een early bird model. Deze moet een kleine 1.500 dollar kosten en zou in november al verscheept worden. Dat is dan nog wel zonder camera en gimbal. Wil je die er ook bij hebben, dan moet je $2.195 neerleggen. En zoals altijd geldt dat je beloofde leverdata van crowdfundproducten met een flinke korrel zout moet nemen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier