Drone filmt megafile op vijftigbaanssnelweg in China

Dacht je dat Nederland drukke snelwegen had? Vergeet het maar: als je ergens ongelooflijk in de file terecht kan komen dan is het wel in China. Tijdens de Golden Week, de week na een nationale feestdag in China, gaan er namelijk 750 miljoen Chinezen tegelijk op pad. Dat leidt tot bizarre verkeerstaferelen, onder andere op deze vijftigbaanssnelweg in de buurt van Peking.

De snelweg in kwestie strekt zich uit over een lengte van maar liefst 2.300 kilometer. Een nieuwe tolpoort zorgt echter voor lange files als miljoenen Chinezen uit Peking zich naar hun families in het achterland begeven. Een drone maakte opnamen van de verkeersdrukte op een punt waar de weg maar liefst 50 verkeersstroken telt. Die kunnen echter niet voorkomen dat het verkeer totaal vastloopt.

https://www.youtube.com/watch?v=wUT74aVvkFo

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. In het najaar van 2018 was Wiebe als coach&jurylid verbonden aan het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.