Incident

NTR-drone van de radar verdwenen in Hilversum

televisietoren Hilversum
De televisietoren van Hilversum op het Media Park. Foto: Vranzvanmaaren

Van de week is een cameradrone van het tv-programma De Kennis van Nu spoorloos verdwenen in Hilversum Noord. De verbinding raakte verbroken, waarna het toestel er vandoor ging. Volgens degene die de drone bestuurde hebben de radiozenders die in de nabijgelegen televisietoren hangen wellicht te maken met het incident.

Redactielid Jeroen Kortschort bestuurde de drone op het moment dat de verbinding wegviel. Tegenover de Gooi- en Eemlander verklaarde hij dat de drone normaal gesproken automatisch terugkomt naar het punt van opstijgen, maar dat was nu niet het geval. Het team heeft in de buurt briefjes opgehangen in de hoop dat iemand de drone vindt en deze terugbezorgt.

Interferentie
Het zou inderdaad goed kunnen dat de fly-away veroorzaakt is door de radiozenders die in de kenmerkende televisietoren van Hilversum hangen. Alhoewel de drone de toren niet dichter dan 100 meter naderde, is de radiostraling van de zenders dusdanig sterk dat deze mogelijk interfereerde met de radiozender van de drone, waardoor de verbinding wegviel.

Het NTR-team wilde in de buurt van het Media Park opnamen maken van de intredende herfst. “We hadden beelden van afgelopen zomer, toen alles groen was. Maar het blad is nu zo mooi aan het verkleuren, we wilden nieuwe beelden maken.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “NTR-drone van de radar verdwenen in Hilversum

  • Kan helemaal niet. Ook gevlogen daar. Waarschijnlijk drone niet goed geconfigureerd of startpositie niet goed opgeslagen.

    Beantwoorden
  • Illegale vlucht Jeroen Kortschort?
    Ik zie je nergens als Piloot op een beschikking van ILT vermeld staan.
    Commerciële vluchten zoals deze vallen onder de luchtvaartwet. Als Piloot dien je dan een RPA-L te hebben en de omroep dient een ROC te hebben…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier