Nieuws

3D Robotics wil studenten kennis laten maken met drones middels 3DU-programma

Drone university

De Amerikaanse dronefabrikant 3D Robotics gaat actief investeren in het opleiden van een nieuwe generatie drone-gebruikers. Dat doet het bedrijf middels het 3DU programma, dat studenten en promovendi in staat stelt om ervaring op te doen met de laatste ontwikkelingen op het gebied van UAVs en onbemande luchtvaart in het algemeen.

Volgens 3DR-directeur Chris Anderson zijn er in de VS nog geen opleidingen op het gebied van drones. “Tot nu toe zijn studenten aangewezen op traditionele opleidingen op het gebied van bemande luchtvaart of vliegtuigbouw. Wij bieden de volgende generatie studenten de mogelijkheid om aan de slag te gaan met onbemande luchtvaart, door dronetechnologie goedkoop te maken en daardoor binnen ieders handbereik te brengen.”

3D Robotics is geen onbekende naam in academische kringen. Het bedrijf is al als sponsor verbonden aan Stanford University en de University of California in Berkeley. Studenten aan die opleidingen kunnen tegen gereduceerd tarief drone-hardware kopen, zoals de nieuwste Solo drone uit de stal van 3DR, maar ook experimentele uitwijksystemen zoals de eBumper van Panoptes.

Om de ontwikkeling van innovatieve toepassingen voor drones te stimuleren wil 3D Robotics onder meer lesprogramma’s gaan ontwikkelen en webinars organiseren over uiteenlopende onderwerpen. Ook wil 3D Robotics optreden als kennismakelaar, door studenten met specifieke vragen in contact te brengen met experts op het betreffende gebied.

Ook wil 3D Robotics een platform aanbieden op basis waarvan studenten apps kunnen ontwikkelen voor drones. Dit platform gaat DroneKit heten. Het platform biedt niet alleen cursusmateriaal, maar ook de benodigde SDKs die nodig zijn om nieuwe toepassingen voor drones te ontwikkelen. Ook komen er sponsorships voor individuele studenten.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier