Nieuws

Nieuwe website brengt dronevideo’s van Noord-Holland bij elkaar

Ook al is Noord-Holland bijzonder vlak, vanuit de lucht bezien is deze provincie vaak behoorlijk fotogeniek. Dat blijkt wel als je de website noordhollandvanboven.nl bekijkt, een nieuwe website waarop de mooiste dronevideo’s van deze provincie bij elkaar gebracht zijn. Het doel is om alle toeristische en culturele hoogtepunten op een mooie manier in beeld te brengen.

Noord-Holland van boven

De website is een initiatief van videomakers John Smit en Chris van Vleuten. “De schoonheid van onze provincie en de hoeveelheid bijzondere plekken, in combinatie met de populariteit van drones en dronevideo’s, is voor ons de reden geweest om te starten met noordhollandvanboven.nl”, aldus Van Vleuten. “Een platform, waarop alle hotspots in één oogopslag te zien zijn en waarop je door één simpele muisklik alle informatie over die specifieke plek kunt vinden.”

Het initiatief wordt gesponsord door een bekende Texelse bierbrouwerij. Smit, zelf inwoner van Texel: “Wij hebben het concept getest op Texel en kregen daar van de ondernemers zulke positieve reacties op, dat wij dit voor de hele provincie zijn gaan doen.”

Ideaal voor ondernemers in de tourismebranche

Volgens de initiatiefnemers zijn dronevideo’s zijn voor toeristische ondernemers een ideale manier om vanuit een uniek perspectief te laten zien hoe hun locatie en activiteiten eruitzien. “Doordat de video’s op onze eigen servers draaien, hebben we geen last van storende advertenties. En via de site kunnen video’s snel en eenvoudig worden gedeeld op social media én op eigen sites en nieuwsbrieven worden geplaatst. Je kunt nu als ondernemer de optimale beleving meegeven aan je visuele presentatie.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier