Siberische wetenschappers ontwikkelen drone voor Arctische omstandigheden

Foto: Dmitry Feoktistov/TASS
Foto: Dmitry Feoktistov/TASS

Wetenschappers verbonden aan de Omsk State Technical University in Siberië hebben een fixed wing drone ontwikkeld die in extreme weersomstandigheden van de Arctische regio gebruikt kan worden. Dat meldt het Russische persbureau TASS.

Volgens teamleider Pavel Pogarsky is de drone in staat om maar liefst 3,5 uur in de lucht te blijven. In die tijd legt het toestel maximaal 100 kilometer af. De maximumsnelheid bedraagt 120 kilometer per uur.

Het toestel kan gebruikt worden bij temperaturen tussen de -40 en plus 45 graden Celcius. De maximale windsnelheid waar de drone mee overweg kan is 15 meter per seconde (windkracht 7). Bovendien kan de UAV ook gebruikt worden als het sneeuwt of regent.

Eén van de grootste uitdagingen voor het team is om ervoor te zorgen dat de accu’s goed blijven functioneren bij extreme koude. Bij normale LiPo accu’s wordt normaal gesproken afgeraden om deze onder het vriespunt te gebruiken. Wat voor accutechnologie de wetenschappers hebben toegepast wordt niet vermeld.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier