ProProductnieuws

Nieuwe inspectiedrone van Height Tech kan ook omhoog kijken

Het Duitse bedrijf Height Tech komt binnenkort met de Inspector S op de markt, een octocopter die speciaal is bedoeld voor het uitvoeren van inspecties. Bijzonder is dat de camera zowel 180° omlaag als omhoog kan draaien. Daardoor kunnen gebouwen en industriële objecten vanuit allerlei hoeken geïnspecteerd worden.

Volgens Height Tech Benelux-directeur Ernst Thijsen is de Inspector S bijzonder stabiel door de volledig in huis ontwikkelde flight controller, die 8 motoren aanstuurt. Ook het frame zorgt voor extra stabiliteit: “Het frame is nu van aluminium, in plaats van carbon. Door gebruik te maken van specifieke legeringen uit de automotive industrie resulteert dit in een stijvere en lichtere constructie.”

Sensoren beter beschermd
Naast de nieuwe materiaalkeuze voor het frame zijn ook de kunststoffen speciaal voor deze UAV geselecteerd. Thijsen: “Het landingsgestel is bijvoorbeeld opgebouwd uit verschillende soorten plastics, die enerzijds sterk zijn en anderzijds zeer schokabsorberend. Hierdoor zijn de sensoren beter beschermd tijdens het landen.”

Het systeem is standaard voorzien van HD video transmission en geavanceerde waypoint software, voor het afleggen van voorgeprogrammeerde routes. Dankzij de regen- en stofbestendige behuizing kan de drone ook bij slechte weersomstandigheden ingezet worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier