Een dagje naar het strand met de Yuneec Q500+ 4K en SteadyGrip

Yuneec Q500 plus SteadyGrip

Het lijkt wel als de gewoonste zaken ineens spannend worden als je er met een drone video-opnamen van maakt. Neem nou onderstaande video van een gezin dat een dagje naar het strand gaat: dankzij de inzet van een drone wordt zo’n uitje al snel leuk om naar te kijken. Helemaal als je ook nog eens gaat filmen met een handstabilizer, waarmee je ook op de grond vloeiende videobeelden kunt maken.

Drone Nerds nam de proef op de som met de Yuneec Q500+ 4K en bijbehorende SteadyGrip handheld gimbal. Het idee was om deze setup in een alledaagse setting uit te proberen: in dit geval een dagje naar het strand met het hele gezin. Normaal gesproken niet echt de meest spannende setting voor een video, maar in dit geval is het resultaat alleraardigst.

Dankzij de SteadyGrip kun je de luchtopnamen op een leuke manier afwisselen met beeld vanaf de grond, waardoor je wat dichter op de actie kunt zitten en mensen op ooghoogte in beeld kunt brengen. Door de stabilisatie lijkt het wel alsof er met een dure steadycam is gefilmd, maar dat is niet het geval: het betreft gewoon de camera van de Yuneec quadcopter, waarbij een smartphone als monitor fungeert.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Een dagje naar het strand met de Yuneec Q500+ 4K en SteadyGrip

 • 19 oktober 2015 om 11:36
  Permalink

  Ja ik ben er ook erg blij mee. Vooral de steadygrip is een mooie extra toevoeging.
  Waar ik eerst alle grondopnames met een zware 3 axis gimbal met dslr deed is de steadygrip echt een must have.
  Het vraagt echter wel enige gewenning om mee te werken.
  Gr Marcel

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier