Drone bij Indiaas parlementsgebouw zorgt voor paniek

Drone bij Indiaas parlement

Een kleine cameradrone heeft eergisteren voor paniek gezorgd nabij het gebouw waar het parlement van India is gevestigd. Het toestel vloog op een hoogte van ca. 7-10 meter op een plek waar buitengewoon strenge veiligheidsmaatregelen van kracht zijn.

Het illegale dronevlucht vond in de avond plaats. Het incident werd gadegeslagen door een journalist die toevallig buiten stond. Toen die de dronepiloot aansprak op het feit dat hij niet mocht vliegen op deze plek, vluchtte de man een auto in. Deze was volgens de getuige voorzien van een nummerbord dat gelieerd is aan de Russische ambassade.

Er was korte tijd sprake van groot alarm en het gebied werd direct ontruimd. De directe omgeving van het parlementsgebouw wordt momenteel extra bewaakt.

Een beveiligingscamera maakte opnamen van de drone en de operator. Deze beelden zijn overgedragen aan de politie, die het incident in onderzoek heeft genomen. Het is nog onduidelijk of er met de drone inderdaad foto’s of video-opnamen gemaakt zijn en wat het motief was van de operator om op deze plek te vliegen.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!