Nieuws

Video opgedoken van nieuwe bezorgdrone Google

Het is de laatste tijd wat stiller rond de plannen van Google op het gebied van delivery drones, maar gisteren is een video opgedoken die bewijst dat er nog altijd hard wordt gewerkt aan Project Wing. In de video is te zien dat de huidige versie van de experimentele delivery drone is voorzien van vier propellers en een fixed wing.

De video werd op Twitter gedeeld door Aaref Hilaly, een durfinvesteerder die verbonden is aan Sequoia Capital. Volgens Hilaly kan de drone een snelheid bereiken van maximaal 100 kilometer per uur. Of de vleugelconstructie een rol speelt bij zijwaartse beweging is onduidelijk.

In de video is te zien hoe de quadcopter een pakketje op de grond zet, daarbij gebruik makend van een lier. Op die manier zou een bestelling afgeleverd kunnen worden zonder dat de drone een landing hoeft te maken.

Vooralsnog blijft het echter bij experimenten. Net als Amazon is Google gebonden aan de strenge Amerikaanse regels aangaande het commercieel gebruik van drones. Bovendien voorziet de regelgeving nog niet in autonoom vliegende drones, die buiten het gezichtsveld van een operator vluchten uitvoeren.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier