Prachtige dronevideo van Paleis Het Loo biedt unieke blik op paleistuin

Wie de omgeving van Apeldoorn verkent komt onherroepelijk terecht bij Paleis Het Loo, een voormalig koninklijk paleis dat tegenwoordig opengesteld is voor het publiek. Het paleis en de omliggende paleistuinen zijn een bezoekje meer dan waard. Voormedia filmde het paleis met een DJI Inspire 1 quadcopter. Vanuit de lucht komen de geometrische patronen van de Hollands-classicistische tuin fantastisch tot hun recht.

Volgens Bouke van Veen van Voormedia biedt de Inspire 1 dankzij de camera die 360 graden kan draaien extra creatieve mogelijkheden. In het AD vertelt Van Veen hier het volgende over: “Eén persoon staat op de uitkijk, één bedient de drone en een ander de camera. Door de losstaande camera die 360 graden om zich heen kan draaien, krijg je aparte beelden. Normaal wordt er alleen rechtuit gefilmd.”

Het in Amsterdam gevestigde Voormedia maakt vaker mooie dronevideo’s. Eerder dit jaar zette het bedrijf een prachtige video van de bollenvelden online, en later verscheen een hommage aan Tropicana, eveneens gefilmd met een drone.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier