Nieuws

Firmware-update GoPro zorgt voor problemen met FPV

GoPro firmware leidt tot probleem met FPV

Maak je gebruik van een GoPro camera onder je drone? Wacht dan even met het updaten van je firmware. Volgens diverse gebruikers van de populaire actioncam leidt de meest recente update tot een probleem met het doorgeven van camerabeelden naar je FPV-display.

De betreffende firmware-update voor de GoPro Hero 3 en 4 zou ervoor zorgen dat het videosignaal niet meer wordt doorgegeven via de usb aansluiting. Daardoor komt er dus ook geen beeld door naar de videozender en is het niet mogelijk om op je FPV-scherm te zien wat de camera registeert. Hierdoor worden de GoPro camera’s zo goed als onbruikbaar in combinatie met een drone.

Het gerucht gaat dat GoPro met de firmware update ervoor wil zorgen dat hun product niet meer gebruikt kan worden met drones van andere merken, zoals DJI, Xiro en 3D Robotics. Dit in de aanloop van de introductie van een GoPro-drone, die in de eerste helft van 2016 op de markt verschijnt.

Mocht je de firmware al geïnstalleerd hebben, dan is er mogelijk een workaround om terug te gaan naar een oude firmware. Maar deze procedure is niet geheel zonder risico: een vastloper als gevolg van een mislukte herstelpoging valt niet onder de garantie.

Update
In een reactie stelt GoPro dat het zeker niet de bedoeling is dat de update ervoor zorgt dat de live videobeelden niet meer doorgegeven worden via de usb poort:

We wouldn’t play you like that and there’s absolutely no intention of disabling FPV via the USB port for the community in any of our updates. We are very interested in collaborating and helping resolve this issue.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Firmware-update GoPro zorgt voor problemen met FPV

 • Tom Bootsman

  Ik ben in het bezit van een Xiro Xplorer V. Om te zien wat de camera ziet, gebruik ik een IPhone 6. Deze is recentelijk opgewaardeerd naar iOS 11.0.1
  Vanaf dat moment kan ik wel zien, wat de Drone ziet, maar ik kan ze niet vastleggen in een video of bij de foto’S onderbrengen.
  Heeft u enig idee, wat het probleem kan zijn ?

  Met vriendelijke groet Tom Bootsman.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier