Nieuwe remote control van Yuneec maakt vliegen met één hand mogelijk

Yuneec Typhoon Wizard

Dronebouwer Yuneec heeft een unieke afstandsbediening op de markt gebracht, die je in staat stelt om drones uit de Typhoon-serie met één hand te bedienen. De remote control lijkt nog het meest op een afstandsbediening voor je tv. Het is onder andere mogelijk om simpelweg te wijzen in de richting waar je de drone wilt hebben; de quadcopter vliegt daar vervolgens automatisch naartoe.

De Typhoon Wizard, zoals de afstandsbediening heet, is bedoeld om het bedienen van een drone een stuk eenvoudiger te maken. Dit met het maken van actiefoto’s en video’s in het achterhoofd: juist dan moet je je volop kunnen concentreren op de actie, en niet op de bediening van je drone.

Verschillende vliegmodi selecteren
De afstandsbediening is voorzien van een aantal knoppen waarmee je verschillende vliegmodi kunt activeren, zoals watch me, follow me en dynamic return to home. De remote control is verder voorzien van GPS en een hoogtemeter, zodat de drone ook mee stijgt of daalt in de follow me modus: handig bij een skiafdaling bijvoorbeeld.

Yuneec Wizard

Verder voorziet de afstandsbediening in point to fly, een functie waarbij je alleen maar naar een plek in de lucht hoeft te wijzen. De drone vliegt dan automatisch naar dat punt toe. Dit is een innovatieve functie die we tot nu toe alleen bij de ZANO drone zagen.

Helaas is het niet zo dat je de normale ST10 remote control die bij de Yuneec Q500 wordt geleverd thuis kunt laten. Niet alle features zijn beschikbaar via de Typhoon Wizard: zo is het niet mogelijk om de camera te bedienen. Je kunt wel de motoren in- en uitschakelen. Verder wordt het afgeraden om de Wizard te gebruiken in de buurt van mensen of gebouwen.

De Typhoon Wizard is beschikbaar voor een verkoopprijs van €219.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier