BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Inspectie SZW de fout in met dronevlucht Alphen

Een dronepiloot die in opdracht van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid een inspectievlucht maakte boven de ravage van hijskraanongeluk in Alphen aan den Rijn heeft illegaal gehandeld door zonder ontheffing te vliegen.

Volgens alphens.nl werd de dronevlucht uitgevoerd door een niet-gekwalificeerd bedrijf. De piloot in kwestie beschikte wel over een opleiding, maar niet over een ontheffing van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Die was vereist vanwege het feit dat de dronevlucht boven aaneengesloten bebouwing plaatsvond.

Bij een tweede inspectievlucht schakelde de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid een ander bedrijf in, dat wel voldeed aan de regels. Het doel van de vlucht was om meer inzicht te krijgen in de oorzaak van het ongeval, waarbij twee hijskranen en een brugdek op enkele historische panden stortten.

Eerdere dronevlucht ook illegaal
Enkele uren na het ongeval verschenen er op het YouTube-kanaal van alphens.nl al dronebeelden van de ravage. Daarbij ging de betreffende dronepiloot ook de mist in, omdat er geen sprake geweest kan zijn van een ontheffing. De inzet van luchtvaartuigen van hulpverleners moest zelfs kort gestaakt worden toen er melding werd gemaakt van een drone boven de rampplek.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.