Parrot introduceert waypoint vliegen voor de Bebop Drone

Een cameradrone van nog geen 500 euro
Parrot Bebop: een cameradrone van nog geen 500 euro

Gebruikers van een Parrot Bebop kunnen sinds kort hun drone autonoom laten vliegen. Parrot heeft hiertoe een update beschikbaar gesteld voor de app waarmee de quadcopter bediend wordt. ‘Flight Plan’, zoals de nieuwe functionaliteit heet, is echter niet gratis: via een in-app purchase moet de gebruiker maar liefst 20 euro neerleggen voor de mogelijkheid om routes te programmeren.

Waypoint vliegen is een functionaliteit die inmiddels bij de meeste drones wel standaard is. Je programmeert van tevoren een route in, die de drone vervolgens autonoom aflegt. Ideaal voor het maken van video-opnamen waarbij de drone bijvoorbeeld om een object vliegt. Het is wel opletten geblazen bij waypoint vliegen, want als er zich een obstakel op de route bevindt dan vliegt de drone daar onherroepelijk tegenaan.

Beter laat dan nooit
Bezitters van een Bebop Drone moesten het waypoint vliegen tot nu toe echter missen. Toen Parrot de Bebop introduceerde maakte het bedrijf wel melding van de feature, maar daadwerkelijke implementatie in de FreeFlight app waarmee de drone bediend wordt bleef uit, tot groot ongenoegen van gebruikers van het eerste uur.

Wie Flight Plan middels een in-app purchase koopt kan middels drag en drop een route uittekenen die de Bebop moet volgen. Het is daarbij mogelijk om de hoogte in te stellen en om te bepalen in welke richting de camera moet kijken. In onderstaande video wordt de nieuwe feature gedemonstreerd.

Op zich is het goed nieuws dat Parrot nog actief updates uitbrengt voor haar Bebop Drone. De vraag is echter waarom het zo lang moest duren (de drone is al ruim een jaar op de markt), en waarom gebruikers redelijk diep in de buidel moeten tasten om de nieuwe functie te kunnen gebruiken. Het goede nieuws is echter dat Flight Plan tot en met 31 oktober een tientje kost, in plaats van de normale verkoopprijs van €19,99.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier