Nieuws

3D Robotics kondigt ‘Made for Solo’ programma aan

Om hard- en software-ontwikkelaars te stimuleren nieuwe toepassingen voor drones te ontwikkelen heeft 3D Robotics het ‘Made for Solo‘ programma aangekondigd. Met het programma onderstreept 3D Robotics haar open platform-filosofie, waarbij de drone zelf slechts een onderdeel is van een groter ecosysteem en het ontwikkelen van nieuwe use cases niet voorbehouden is aan de droneleverancier.

Uniek aan de Solo Smart Drone is dat deze voorzien is van uitbreidingssloten, die het mogelijk maken om later nieuwe hardware toe te voegen aan de quadcopter. Denk aan specifieke sensoren of aan infraroodcamera’s. Daardoor kunnen in de toekomst nieuwe toepassingen ontwikkeld worden voor de drone, zonder dat gebruikers hoeven te investeren in nieuwe UAVs.

Made for Solo concepten

“In het verleden was het ontwikkelen van toepassingen voor drones het exclusieve domein van de dronefabrikanten zelf. Dankzij ons open platform komt het ontwikkelen van drone-applicaties binnen ieders handbereik”, licht 3DR-directeur Chris Anderson toe. Als onderdeel van het Made for Solo programma krijgen externe ontwikkelaars toegang de expertise en het netwerk van 3DR. Daarnaast worden Made for Solo producten uitgelicht op de website van 3D Robotics.

3DR Solo expansion bays

De eerste drie partijen die toepassingen gaan ontwikkelen onder de Made for Solo vlag zijn Epson, Kodak and Fiilex. Zo wil Kodak haar PIXPRO SP360 geschikt maken voor de Solo en gebruikers in staat stellen om 360 graden video’s te maken vanuit de lucht. “In combinatie met de Solo is onze camera een ideale tool voor virtual reality-toepassingen”, aldus een vertegenwoordiger van Kodak. Epson zegt te gaan werken aan augmented reality toepassingen voor haar Moverio-bril.

Ontwikkelaars die toegang willen krijgen tot het Made for Solo programma kunnen zich aanmelden via 3drobotics.com/made-solo-inquiry/.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier