Nieuws

Microsoft gaat politieauto van de toekomst uitrusten met drone 

MAPP

Auto’s worden steeds slimmer, dankzij de verdergaande computerisering. Maar niet alleen autofabrikanten werken aan slimme auto’s; zo werkt Microsoft momenteel aan het Microsoft Advanced Patrol Platform (MAPP), zeg maar de politieauto van de toekomst. Bijzonder is dat MAPP uitgerust zal worden met een drone, voor het verkennen van de omgeving.

De drone in kwestie wordt geleverd door het Canadese Aeryon Labs, een fabrikant van unmanned aerial systems (UAS) voor onder meer militair en commercieel gebruik. Het bedrijf kondigde vandaag aan dat haar SkyRanger-systeem deel zal uitmaken van Microsofts high-tech politieauto.

Terrein verkennen
De drone kan in geval van een calamiteit opstijgen en direct foto’s of videobeelden doorsturen naar de inzittenden van de auto. Daardoor wordt het werk voor de agenten niet alleen veiliger, het is ook mogelijk om de drone in te zetten voor forensisch onderzoek in geval van een misdaad.

De MAPP biedt naast de drone nog veel meer interessante technische snufjes. Zo kan de auto agenten direct voorzien van informatie over verdachten en op stemcommando een nummerplaat natrekken. Ook kan de auto op basis van de huidige locatie actuele misdaadcijfers en een overzicht van vermiste personen tonen.

Aeryon Labs Skyranger

Tot 50 minuten in de lucht
De SkyRanger wordt gekenmerkt door een extreem lange vliegtijd, tot wel vijftig minuten op een acculading. In principe kan het systeem door één persoon bediend worden. Via een point&click interface op basis van een kaart kan de quadcopter naar de gewenste locaties worden gedirigeerd. Naast een gewone camera kan de SkyRanger ook worden uitgerust met een infraroodcamera.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier