Video

Rondvlucht per drone over de Noordwaardpolder

Tussen Werkendam en Nationaal Park De Biesbosch vind je de Noordwaardpolder, een mooi stukje Hollands natuurgebied dat in de periode 2011-2015 teruggegeven is aan de natuur. YouTuber R Drone maakte met zijn Yuneec Q500+ een mooie video van het gebied.

De Noordwaardpolder fungeert als overloopgebied van de rivieren. Bij hoogwater loopt het gebied vol, waardoor o.a. Gorinchem tegen overstromen wordt beschermd. Het gebied maakt daarmee deel uit van het project Ruimte voor de Rivier, dat er ook in de toekomst voor moet zorgen dat we in Nederland droge voeten houden bij extreem weer.

De maker van de video is goed op de hoogte van de regelgeving. Bij de video schrijft hij: “Er is niet gevlogen boven Nationaal Park De Biesbosch, boven snelwegen, mensen, bebouwing en dieren”. Zo zien we het graag: Vlieg je drone veilig!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Rondvlucht per drone over de Noordwaardpolder

  • Ga me wel steeds meer afvragen waarom als je in Nederland woont een drone wilt.
    Je mag echt nergens vliegen in dit land en het is hier allemaal zo verschrikkelijk bekrompen met die regelgeving. Ik snap ook wel dat je niet zomaar overal mag vliegen maar de ene keer mag je niet vliegen want dan raken de herten van slag dan mag je weer ergens niet vliegen omdat de koeien het niet prettig vinden
    De mijne staat in ieder geval al in de verkoop.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier